Sós keksz (akár kenyér helyett)

múltkori kenyér után valami könnyebb és gyorsabb megoldásra vágytam,
találtam is egy receptet, ami szimpatikus volt.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
3-4 ek. olaj
kb. 2,5 dl víz

magvak
fűszerek

Első alkalommal 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet és 15 dkg kukoricalisztet használtam, ez látható a képen, másodjára pedig csak kukoricalisztet, mindkettő nagyon finom volt, érdemes kísérletezni!

A liszteket összekeverjük a sóval, magvakkal (nálam len-, szezám-, napraforgómag), a fűszerekkel (nálam bio érelízesítő, bazsalikom), majd hozzákeverjük az olajat (nálam bio napraforgóolaj), és óvatosan adagolva a vizet, hogy egy tömör tésztát kapjunk. Kisebb adagokra osztva sütőpapíron kinyújtjuk kb. 2 mm vastagságúra, bevagdossuk kockákra, hogy a végén szét lehessen törni őket, és betesszük közepes lángon a sütőbe az első adagot. Kb. 15-20 perc alatt megsül, utána jöhet a többi adag, azok már 7-10 perc alatt készen vannak.
Szendvicskrémekkel isteni. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése