Mustáros padlizsánsteak bazsalikomos, "vajas" krumplival

Padlizsánsteak
Hozzávalók:
2 kisebb vagy 1 nagy padlizsán
2 ek. kókuszolaj (nehezebb olajokból csak 1 ek., pl. napraforgóolajból)
mustár


A padlizsánt 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, besózzuk, bemustározzuk a szeletek mindkét oldalát. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleteszünk annyi padlizsánt, amennyi elfér egymás mellett, és pirosra sütjük mindkét oldalát a szeleteknek.



Bazsalikomos, "vajas" burgonya

10 apró burgonya, vagy 4 nagyobb
bazsalikom (lehetőleg friss)
kókuszolaj

Az ízlés szerinti méretűre vágott krumplit sós vízben puhára főzzük. A bazsalikom leveleket (lehet más fűszert is használni) kicsit megfonnyasztjuk a kókuszolajon egy serpenyőben, majd rátesszük a lecsöpögtetett krumplit, és 10 perc alatt kicsit még sütünk rajta.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése