Tofus, gombás, zabtejszínes rizottó

Hozzávalók:
15 dkg rizs
néhány nagyobb fej gomba
15 dkg tofu
1 fej vöröshagyma
1 ek. olíva- vagy kókuszolaj
5 dl zöldségleves (vagy víz+bio ételízesítő)
2 dl zabtejszín vagy rizstejszín
só, bors, bazsalikom, petrezselyem

A felaprított hagymát az olajban megpároljuk, hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott tofut és a gombát, majd a rizst. Ha felforrósodott, ráöntjük a zab- vagy rizstejszínt, összekeverjük, majd felöntjük a vízzel vagy zöldséglevessel, és befűszerezzük. Lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Készíthetjük fehérborral is, ez esetben 1 dl zöldséglevest váltsunk ki a borral.

Tálaláskor pirított magvakat és zöld fűszereket szórhatunk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése