Vegán borscs (orosz céklaleves)

2 fej cékla
1 vörösbab-konzerv
1 fej vöröshagyma
2 kisebb sárgarépa
1 paradicsom
2-3 nagyobb krumpli
3 ek. olaj (pl. kókuszolaj)
3 gerezd fokhagyma
só, bors, kömény, petrezselyem, majoránna

Az olajon a hagymát, a kockára vágott céklát és répát megpároljuk kicsit sózva. Felhígítjuk annyi vízzel, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Én ilyenkor sósabbra, fűszeresebbre szoktam csinálni ezt a levet, mint amilyen a végleges levesnél ideális lenne, így a zöldségek felveszik a sót, és sokkal ízletesebbek lesznek. Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a krumplit, a legvégén az összetört fokhagymát és a babot, majd felhígítjuk a kívánt mennyiségre. Érdemes a borscsot sűrűre főzni tálalhatjuk vegán tejföllel, vagy csak simán egy nagy szelet puha kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése