Vegán "túróval" töltött gombafejek

A szójatej készítésekor megmaradt darált, főtt szóját hívják okarának. Ebből kiváló, túró szerű dolgokat lehet csinálni, ahogy már korábban is írtam. Most gombába fogjuk tölteni.

Hozzávalók a töltelékhez:okara 100 g száraz szójababból
1 dl rizstejszín
1 ek. citromlé
só, bors, zöldfűszerek (borsikafű, majoránna)
kockára vágott, dinsztelt hagyma
fokhagyma

Öntethez:
1 dl rizstejszín

2 ek. sörélesztőpehely

Plusz:
(nagyobb kalapú) gombafejek

A töltelékhez az összetevőket összekeverem, a gombafejekbe töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom őket, majd az öntetet rájuk locsolom. Sütőben, alufóliával befedve addig sütöm, amíg a gomba megpuhul, utána fólia nélkül pirosra sütöm a tetejüket.






Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése