Vöröslencseleves indiai fűszerekkel és sütőtökkel

Hozzávalók:
1 pohár (250 ml) vöröslencse
1 nagy fej hagyma
1 közepes sárgarépa
5 dkg sütőtök (kihagyható)
curry fűszerkeverék
szerecsendió
gyömbér (kihagyható)
2 ek. olaj (pl. kókuszolaj)
1 gerezd fokhagyma
1 tk. (nád-) cukor


A hagymát apróra, a sárgarépát és a sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk és az olajon pici sóval, lefedve pároljuk, amíg teljesen meg nem puhulnak. Villával kicsit szétnyomkodjuk őket. A vörös lencsét megmossuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi. Beletesszük a sót, a szerecsendiót, a gyömbért és a cukrot, és puhára főzzük. A fokhagymát és a curryt csak a végén tesszük bele, utána még 2 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése